Изчисляване на винт

  • Home
  • Изчисляване на винт
Изчисляване на гребен винт

Правилно изчисления гребен винт е от изключителна важност за да получите максимума от двигателя и движителя. От размерите му зависи каква част от произведената от двигателя мощност ще се преобразува в производителност на винта и в каква степен лодката ще достигне зададените параметри. Подборът на винт е важна част от изчисляването на цялата пропулсивна система на кораба, неправилно подбрания винт води до претоварване на двигателя или обратно – до прекалено разтоварен двигател, повишени експлоатационни разходи, ниска ефективност на пропулсивната уредба, повишена кавитация и др.

Изчисляване на гребен винт за валолиния и S-drive

Използвайте тази форма, ако плавателния съд е с реверсивна муфа и валолиния или е лодка със Sail drive. Въведете данните възможно най-точно, за да са максимално коректни и резултатите.

Изчисляване на винтове за Z-колони на Volvo Penta

Използвайте тази форма за лодки със Z-колони на Volvo Penta, след 2006г. (посочени са във формата). За останалите модели използвайте “Ръководството за винтове на Volvo Penta” или се свържете с нас за съдействие.

Ако смятате, че винта на лодката ви е тежък или твърде лек, ако сте го загубили и не знаете размерите му, или просто се чудите какъв размер винт да използвате, свържете се с нас и ние ще ви помогнем. Попълнете и изпратете съответната форма за изчисляване на винт в сайта и ние напълно безплатно ще изчислим винта за вашата лодка, катер или яхта. Ако имате проблем с попълването или изпращането на формата, може да ни изпратите имейл или да ни се обадите.

Позвънете ни:

+359 899945613

Пишете ни:

office@techzon.bg

Разгледайте предлаганите от нас различни размери 2-, 3- и 4-лопусни винтове.